Menu

80 år er ingen alder for en fodbold-frivillig

image Niels Terkelsen på Vibe Arena
Niels Jönsson
18. november 2023 kl. 12:29
Niels Terkildsen, der fylder 80 år onsdag 22. november, er stadig en meget aktiv frivillig i HOG Fodbold. Og han bliver ved så længe, han kan holde til det.

Fredag formiddag kan man være ret sikker på at finde Niels Terkildsen på Vibe Arena, hvor han – oftest sammen med i hvert fald Magnus Nielsen – sørger for, at Vibe Arena bliver klar til weekendens kampe.

Han rydder banen for blade, sne og andre uønskede elementer, ligesom han i det hele taget året rundt er med til at sørge for, at klubbens mange spillere og trænere har ordentlige forhold at udfolde sig på.

Og selvom Niels Terkildsen onsdag 22. november runder de 80 år, har han ingen planer om at stoppe som frivillig i HOG Fodbold.

- Jeg bliver ved så længe, jeg kan holde til det. Selvfølgelig kan jeg da godt mærke, at fysikken ikke er, hvad den har været, men det er med til at holde mig i gang, og så er der jo også det sociale i det, som jeg helst ikke vil undvære, siger Niels Terkildsen.

Han har for øvrigt været en aktiv del af HOG Fodbold i mere end 50 år, næsten lige siden, han og hustruen Eva flyttede til Hinnerup i 1970. Egentlig havde parret købt hus i Spørring, men sælgeren sprang fra i sidste øjeblik, og så købte de i stedet hus på Engvej, hvor de stadig bor med Lilleåen i baghaven og den fineste udsigt ud over det smukke naturområde over mod jernbanen.

- Og vi er godt nok meget tilfredse med, at det blev Hinnerup og ikke Spørring, for vi er meget glade for at bo her i byen, siger Niels Terkildsen, der sled sine første fodboldstøvler i barndomsklubben i Ryomgård på Djursland og også nåede at spille nogle år i ASA inde i Aarhus, inden den blå-gule spilledragt blev en fast bestanddel af hans liv. Som den for øvrigt også har været for begge sønnerne – Jan og Jacob.

Niels Terkildsen har lagt fodboldstøvlerne på hylden, men han var da over 70 år, da han spillede sin sidste oldboys-kamp, og han er stadig fysisk aktiv med dans, bowling, krolf og badminton – og altså det frivillige arbejde i HOG Fodbold.

- Ja, det kniber ind imellem med at få tid til det hele, siger Niels Terkildsen med et smil.

Og opgaven med at vedligeholde kunstbanen er jo ikke blevet mindre, efter HOG Street Park er kommet til, så Niels Terkildsen og resten af den faste garde af lidt ældre frivillige tager gerne flere ind i det fællesskab, der både er givende for deltagerne – og meget vigtigt for klubbens drift.

- Vi har det sjovt og hyggeligt, og så er vi samtidig med til at skabe gode rammer for fodbolden. Det er der da noget ved, siger Niels Terkildsen, der gennem årene har haft mange roller i fodboldklubben.

Han har været spillende holdleder for andetholdet hos herrerne, spillet et utal af oldboys kampe, været med til at starte Hinnerup Cup – og har i det hele taget altid været villig til at give en hjælpende hånd, når der var brug for det.

I 2014 modtog Niels Terkildsen DBU Jyllands sølvnål, og året efter blev han udnævnt til æresmedlem i HOG.

Nu fylder Niels Terkildsen så 80 år, og fra klubben skal der i den anledning lyde et kæmpestort tillykke med dagen – og tak for indsatsen.

Niels er hjemme på dagen, og der er sat kaffe over på Engvej 6, hvis man skulle have lyst til at komme forbi og sige tillykke til fødselaren.

 

Luk